Wordpress

Hoe kan ik Redis activeren in mijn Wordpress-website?

Redis is een in-memory databank die je Wordpress site een heel stuk sneller kan maken. Redis laat toe om in het geheugen van de server tussentijdse berekeningen op te slaan. Dat is veel sneller dan die berekeningen weg te schrijven in een bestand of in een databank. Hierdoor wordt je website veel sneller. Redis is inbegrepen bij ieder nomeo webhostingpakket.

In dit artikel tonen we hoe je Redis kan activeren voor een Wordpress-website.

1.    Schakel Redis in op het hostingpakket

• Ga naar https://mijn.nomeo.be/ en log in.
  • Ga naar “Diensten” en klik op de knop “details” naast je hostingpakket.
  • Je ziet nu de detail instellingen van je hostingpakket. Rechtsboven zie je een hele reeks knopje.

• Klik op “geavanceerd”.
  • Scroll naar beneden tot je bij Redis komt.

• Zet het schakelaartje bij Redis op aan.
  • Je krijgt nu alle detailgegevens van Redis te zien die je kan gebruiken om Redis in het stellen op je Wordpress installatie.

Noteer de naam van de Redis Server, Redis Listen Port en Redis RequirePass. Die zal je nodig hebben voor de verdere installatie en instelling.

• Klik op ”opslaan”.
  • Na 2 minuten is de redis instantie klaar voor gebruik.

2.    Installeer de Redis Object Cache plugin

• Log in op je Wordpress installatie
  • Ga in het linkermenu naar “Plugins” en klik op “Nieuwe Plugin”.

• Zoek de plugin “Redis Object Cache” en klik op “Nu Installeren”.

• Nadat de plugin is geïnstalleerd, klik je op “Geïnstalleerde plugins”

• Controleer of de plugin de lijst van plugins staat.

3.    Configureer de Redis plugin

• Open in je webhosting het bestand “wp-config.php”
    Dat kan je doen via een FTP programma als FileZilla of door aan te loggen via SSH en rechtstreeks op de server het bestand aan te passen.

• Voeg in wp-config.php deze lijnen toe

// ** Setting voor REDIS ** //
define('WP_REDIS_HOST','redisxx.websrv.be');
define('WP_REDIS_PORT','19999');
define('WP_REDIS_PASSWORD','Hierstaatdesecretkey');

Vervang de servernaam, poort en passwoord door de gegevens die je in stap 1 hebt genoteerd.
Dit ziet er dan als volgt uit:

• Bewaar het bestand.
    Indien nodig laad je het bestand op naar onze server.

4.    Activeer de Redis plugin

• Ga in Wordpress naar “Geïnstalleerde plugins”.

• Ga naar de “Redis Object Cache”-plugin en klik op de “Activeren”-link.

• Eens de plugin ge-activeerd is, krijg je extra functies. Klik op “Settings”

• Klik op “Enable Object Cache”

• Na het activeren van de cache zie je iets als volgt.

Als alles correct is ingesteld, dan zie je dat de status “Connected” is.

5.    Controleer of Redis gebruikt wordt.

Eens Redis succesvol is ingesteld kan je verschillende statistieken bekijken of het gebruik van Redis.

Redis is nu correct ingesteld en zorgt voor een snellere website.

Gerelateerde vragen

Hulp nodig?
Aarzel niet om ons te contacteren.

nomeo support team
X