Algemeen

Hoe kan ik het IP-adres vinden van een website?

Elke website neemt serverruimte in op het internet en krijgt een eigen IP-adres. Om dat IP-adres te achterhalen kan je het Ping-commando gebruiken op je computer.

• Ga naar de startknop in Windows en typ "cmd" of "opdrachtprompt" in. Druk nadien op enter.

• Je krijgt nu een zwart venster waarin je MS-DOSopdrachten kan invoeren. In dat venster geef je het commando "ping" in, gevolgd door de naam van de website waarvan je het IP-adres wil achterhalen. Druk nadien opnieuw op enter.

De zoekopdracht geeft als resultaat bijvoorbeeld: Pingen naar nomeo.be [62.213.218.64] met 32 bytes aan gegevens.

Het numerieke adres tussen de haakjes is het IP-adres van de website.