DNS-records

Wat is een SPF-record ?

SPF staat voor Sender Policy Framework. Het is een internetprotocol dat ontworpen werd om spammails te verminderen.

In een SPF-record geef je aan welke domeinnamen, IP-adressen of mailservers berichten mogen afleveren namens een bepaalde domeinnaam en wat er moet gebeuren met e-mails die worden verstuurd vanuit servers die geen toestemming hebben.

Omdat het Sender Policy Framework geen apart record is in het Domain Name System, moet je het toevoegen aan een domeinnaam als TXT-record.

Hoe stel ik een SPF-record in?

Een SPF-record toevoegen aan je domeinnaam kan via de SPF-wizard in het klantenportaal:

• Navigeer naar "Mijn domeinnamen".
  • Kies de domeinnaam waarop je een SPF-record wilt instellen.
  • Onder het tabblad 'Geavanceerd' ga je naar het vak TXT-records, hier kan je de SPF-wizard terugvinden.
  • Geef aan of je e-mails wil versturen vanuit jouw domeinnaam of mailserver.
  • Geef aan welke IP-adressen, domeinnamen en mailservers e-mails mogen versturen vanuit jouw domeinnaam.
  • Geef aan hoe streng het SPF-record moet worden beoordeeld en genereer het record.